Janda Baik…again..

Standard
Janda Baik…again..

Datang lagi ke Janda Baik during CNY break aritu…kali nih stay kat Suria Hill Country Resort plak..emmm..resort ni tak ler menarik sangat..ok-ok ajer, tapi environment yg sunyi, nyaman dan menyegarkan tu buatkan nyer bes..nak ke sungai agak jauh sket..kena cross country sket..heheh..tapi bole jer kottt..nak buat famili gathering ke, friends gathering ke..apa2 gathering pon menarik coz resort ni ada tanah lapang nak buat sukaneka..erk..sukaneka..cam sekolah2 plak…ahaks..wokeh tgk gambo2 plak ek..

DSC_0770DSC_0784DSC_0777

 

Yg paling bes kat sini..sungai nyer lerrr…sejuk woooo…beku jap kat dalam air tu..perghhhh…sungai kat area ni memang superb..kalu nak compare dengan area Sri Pengantin tu memang yg ni lagi bes arrr..nah tengok gambo..ni gambo ori nih..takde copy paste dari mana2 web..hukhuk..

DSC_0771DSC_0772DSC_0779

 

Janda Baik..Nyaman & Tenang…

Standard

First time ke Janda Baik was in December 2012…stayed at Seri Pengantin Resort and my first impression…Subhanallah..tenangnya tempat nih..fresh air of course…walaupun resort nih need major refurbishment especially the swimming pool yg dalam teramat dan bilik yg agak tua dgn rega yg kurang setimpal..sigh..tp still bes ler…lalallaaaa….yg lagi bes jumpa plak air sungai yg super cooling dlm area resort…wowww weeee…mandiii timeeee….opsss..paras betis je air sungai tu..tapi ada haku kesahhh…mueheheee…

DSC_0682DSC_0681DSC_0692

 

Bilik plak ada balkoni yg bole jengah ke bawah tengok ikan2 beso yg sentiasa kelaparan mintak makan..hehhe..so org resort pon memang sangat pandai..diaorg jual paket2 kecik fish food, so sambil tengok2 ikan bole ler tabur fish food tu…syok gak..cam rasa nak cangkuk je ikan beso2 tu..hihi..ops..STRICTLY NO FISHING..hahhaaa…

DSC_0691DSC_0688

 

 

Jenjalan ke Terengganu…23-23 March 2013 (part 2)

Standard

Image

Welcome to De Teratai Resort @ Rantau Abang…Kak Mah (owner resort) sangat2 peramah dan baik..chalet pon tak mahal..famili chalet cuma RM120 jer..

Hajat hati nak tengok penyu mendarat dan bertelor..harapan musnah tidur sampai ke pagi…muehehee…pas suboh jer, lepak2 tunggu cik matahari naik sambil jenjalan tepi pantai yg hanya bole kita cakap..SUBHANALLAH..MASYAALLAH..sangatttttt chantekkkk…

Sunrise + white sandy beach + cool breeze….SPEECHLESS..!!!

Image

Image

Image

Jenjalan ke Terengganu…23-25 March 2013 (part 1)

Standard

Honestly, i’ve never been to Terengganu before…ops..tipu…tipu..sampai ke Kemaman jerk..but during the school break in March my other half said “Kita ke Kuala Terengganu nak..?” ¬†apa lagi…yeahoooo…jommmm…Here’s some pictures yg¬†tersangatttt awesome along the journey…these photos were taken at Pasar Payang and Pantai Batu Burok..

Image

ImageImageImage

 

Kami melepak di Hotel Grand Continental Kuala Terengganu selama 1 malam sebelum meneruskan perjalanan ke Rantau Abang keesokan harinya…patung yg pakai kain silk tu ada kt butik di lobi Hotel Grand Continental..sangattt chantekkk hokehh..hukhuk…

 

DSC_0884DSC_0882